Om medlemskap, medlemskortet og ansiennitet i Usbl

Hvem kan bli medlem i Usbl?

Alle, uansett alder, kan bli medlem i Usbl. Medlemskap er gratis til og med det året du fyller 18 år. Meld deg inn i dag.

 

Kan medlemskap overføres til andre?

Du kan overføre medlemskapet ditt til et familiemedlem, til ektefelle eller samboer, eller til ektefelle eller samboers familiemedlemmer. Særskilte tilfeller behandles ved forespørsel. Finn ut mer om overføring av medlemskap.

 

Hvordan fungerer ansiennitet?

Din ansiennitet som medlem i Usbl løper fra det øyeblikket din innmelding er registrert betalt hos oss. Du kan bruke ansienniteten til å kjøpe bolig på forkjøpsrett. Dersom du benytter deg av forkjøpsretten vil du få en karantene på to år før du igjen kan benytte deg av ansienniteten ved kjøp av bolig. Les mer om ansiennitet og forkjøpsretten.

Slik finner du din ansiennitet i Usbl

Hvis du oppretter en bruker på Min side får du tilgang til informasjon om ditt medlemskap hos oss. Der kan du enkelt sjekke din ansiennitet.

Slik logger du inn på Min side:
Første gang du logger inn klikker du på «Registrer bruker» og så taster du inn e-post eller telefonnummer som er registrert hos Usbl, deretter opprett passord.

NB! Har du allerede har en bruker logger du deg inn med e-post og passord her

Hvis du er eller har vært styremedlem i et av våre borettslag eller sameier, har du opprettet en bruker tidligere, om du har vært logget inn i Portalen. Dette er samme innlogging som du nå kan bruke for å administrere medlemskapet ditt.

Kan mine foreldre kjøpe bolig for meg?

Dersom du selv ikke har lang nok ansiennitet til å kjøpe en bolig på forkjøpsrett, men dine foreldre har nok oppspart ansiennitet, kan de kjøpe boligen for deg. Det er da foreldrene dine som vil stå som eier av boligen, og du som medeier. Mor eller far kan også eie hele andelen og leie ut til barn, men de kan ikke eie en halvpart og leie ut den andre halvparten til barnet.

 

Kan jeg overføre deler av ansienniteten min?

Ansienniteten din er knyttet opp til medlemskapet ditt og kan ikke deles opp. Dersom du ønsker å overføre ansienniteten din til et familiemedlem, ektefelle eller samboer, må hele medlemskapet overføres. Overfør medlemskap.

 

Kan jeg overføre medlemskapet mitt til andre hvis jeg eier en borettslagsbolig?

Medlemskapet ditt er knyttet til boligen din og kan derfor ikke overføres så lenge du bor i en Usbl-bolig. Les våre utfyllende regler om medlemskap og ansiennitet.

 

Hvordan aktiverer jeg medlemskortet?

Du kan aktivere medlemskortet ditt her. Dersom du får feilmeldinger når du forsøker å aktivere medlemskortet ditt, kan du ta kontakt med Kundeservice på e-post usbl@usbl.no.

Hvor finner jeg medlemsnummeret mitt?

Medlemsnummeret ditt står på medlemskortet. Hvis ikke du finner kortet ditt kan du bruke vårt kontaktskjema for å få medlemsnummeret ditt tilsendt.

 

Har jeg forkjøpsrett i andre byer enn der jeg bor?

Som medlem i Usbl kan du bruke medlemskapet ditt til å skaffe deg bolig gjennom boligbyggelagene i Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Bodø. Når du bruker forkjøpsretten i et annet boligbyggelag, må du melde deg inn i dette boligbyggelaget så snart forkjøpsretten er avklart. Du beholder din oppsparte ansiennitet i ditt eget boligbyggelag. Les mer om Storbysamarbeidet.

Har Usbl boliger til leie?

Ja, det har vi. Du kan se ledige leiligheter til leie her.

 

Om salg av bolig

Her finner du nyttig informasjon i forbindelse med salg av bolig i Usbl.


Om betaling, AvtaleGiro og eFaktura

Jeg har akkurat flyttet til et borettslag som er tilknyttet Usbl. Når kan jeg forvente å motta giroer?

I forbindelse med eierskifter kan det ta opp til én måned før du mottar din første giro for felleskostnadene.

 

Jeg har mottatt en innkreving/purring. Hvem kan jeg kontakte for mer informasjon?

Dersom purringen kommer fra BBL Finans må du kontakte dem direkte på telefon 75 40 36 00 eller e-post post@bblfinans.as.

 

Hvordan oppretter jeg AvtaleGiro/eFaktura i banken min?

Du kan betale medlemskontigenten og felleskostnader med AvtaleGiro eller eFaktura, som er avtaler du selv kan opprette i nettbanken. Dersom du nylig har opprettet AvtaleGiro eller eFaktura er det mulig at Usbl ikke hadde mottatt informasjon om avtalen ved siste filoverføring, og at du må betale giroen manuelt for denne perioden. Husk at det er ditt ansvar å påse at felleskostnadene blir betalt selv om AvtaleGiro eller eFaktura ikke fungerer.
Dersom din AvtaleGiro eller eFaktura har sluttet å fungere bør du ta kontakt med banken. Les mer om AvtaleGiro og om eFaktura.