Temadag – Styrearbeidet i fokus

 • Sted Torp konferansesenter, Bottenveien 5, 3241 Sandefjord
 • Dato lørdag 10. februar 10.00–14.15
 • Frist torsdag 8. februar

Velkommen til temadag!

Våren står for tur og det betyr at generalforsamlinger og årsmøter skal avholdes. Vi har denne gangen samlet temaer som berører de fleste borettslag og sameier, slik at styrene kan stå godt rustet i den tiden som kommer.

Vi vil gå gjennom årsoppgjørprosessen, hvilke forberedelser som må gjøres og selve gjennomføringen. Vi ser også på hvordan styret skal håndtere innkomne saker. Vi har invitert Advokat Henning Lauridsen som er Advokat i Norske Boligbyggelags Landsforbund som er godt kjent med de ulike utfordringene og problemstillingene vi skal gjennomgå. Han vil blant annet foredra om habilitet og ryddighet i styrearbeidet og håndtering av konflikter og mislighold.

Aktuelt for sameier: 1. januar 2018 trådte ny eierseksjonslov i kraft. Henning Lauridsen tar for seg de viktigste endringene.

Temadagen passer for deg med tillitsverv i et borettslag eller sameie.

Mer om programmet

 • Forberedelse til generalforsamling og årsmøte
  Våren står for tur og det betyr at generalforsamlinger og årsmøter skal avholdes. Vi går gjennom de viktigste oppgavene styret må gjennomføre i forkant og i etterkant. Vi ser også på hvordan styret skal håndtere innkomne saker fra eiere.
   
 • Habilitet og ryddighet i styrearbeidet
  Spørsmål om habilitet dukker stadig opp ved behandling av saker i borettslag og sameier. Vi tar for oss hvilke krav som stilles til styrets saksbehandling, og hvilket ansvar som ligger på styret dersom det gjøres feil.
   
 • Håndtering av konflikter og mislighold
  Det oppstår fra tid til annen konflikter og som tillitsvalgt kan du komme opp i situasjoner som er vanskelig å håndtere på en god måte. I slike tilfeller vil det være en fordel å ha god innsikt i hvilke lover, regler og vedtekter som gjelder.

 • Nyttig å vite om ny eierseksjonslov
  Gjelder sameier og eierseksjonssameier: Styret må gjennomgå sameiets vedtekter for å finne ut om det er bestemmelser som er i strid med den nye eierseksjonsloven. Vedtektene må i tilfelle endres innen utløpet av 2018. I mange tilfeller vil det være fornuftig med helt nye vedtekter som språklig er tilpasset den nye loven. Vi tar for oss de viktigste endringene.

Agenda:

Registrering fra klokken 09.30.
Programmet starter klokken 10.00.
Slutt klokken 13.30 for borettslag og klokken 14.15 for sameier.

 • Forberedelser til generalforsamling og årsmøte
  V/ Atle Nerlie og Camilla Sandnes

 • Habilitet og ryddighet i styrearbeid
  V/ Advokat Henning Lauridsen

 • Lunsj cirka klokken 12.15

 • Håndtering av konflikter og mislighold
  V/ Advokat Henning Lauridsen

 • Nyttig å vite om ny eierseksjonslov
  v/ Advokat Henning Lauridsen
  - mest aktuelt for sameier, men åpent for alle

Deltagelse koster kroner 250 inkl. moms per deltager. Lunsj er inkludert. Påmeldingen er bindende.

Meld deg på her

Foredragsholdere

Henning Lauridsen

Henning Lauridsen

Avdelingsdirektør/advokat, Norske Boligbyggelags Landsforbund

Henning er avdelingsdirektør for Organisasjon og Kompetanseutvikling i Norske Boligbyggelags Landsforbund. Han har bred erfaring som advokat med særlig fokus på bolig- og eiendomsrett, samt byggesaker. Han er en ettertraktet og engasjerende foredragsholder, og har vært et fast innslag på Usbl’s konferanser i mange år.

Camilla Sandnes

Rådgiver, Usbl Søndre Vestfold

Camilla jobber som rådgiver i Usbl. Hun har en master i business og markedsføring fra University of Western Sydney og hun har jobbet i boligbyggelag siden 2006.

Atle Nerlie

Regionleder, Usbl Søndre Vestfold

Atle er regionleder for Usbl Søndre Vestfold, og har vært ansatt i boligbyggelaget i 11 år. Atle har en Master i økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen.