Pusse opp badet? Her er årets trender!

Nå er det slutt på sterile, hvite bad! Gjør badeværelset til et herlig oppholdsrom med mørke farger, store terrazzofliser, en komfortabel sitteplass og masse grønne planter.

Tekst: Marta Holstein-Beck Foto: Modena Fliser

Lei av de tradisjonelle, hvite baderomsflisene? Skal du pusse opp badet i høst, er sjansen stor for at du tar en ekstra titt på mørkere fliser og baderomsinnredning med farge. Nå vil vi nemlig skape et lunere uttrykk, gjerne med mørkere fliser på både gulv og vegger.

Som Usbl-medlem får du ekstra gode priser hos Modena Fliser. Meld deg inn nå og se alle dine supre medlemsfordeler! 


Marmor og terrazzo 

Marmor har vært i vinden en stund, men har nå fått en real konkurrent i materialet terrazzo, en annen stor og viktig trend. Terrazzo er en type betong med knust naturstein i seg.

– Jeg mener terrazzo kommer til å ta over for marmor, sammen med mørk og svart skifer. Kombinert med mørke og mønstrete fliser får du en stilig kombinasjon, sier Rikke Skytte, trendredaktør i det skandinaviske trendinstituttet Pej-gruppen.


Kombiner terrazzo med mørk og svart skifer på badet. Stilig! Rikke Skytte, trendredaktør i Pej-gruppen

Sett farge på interiøret

– Vi merker en økt etterspørsel etter tre-imitert flis. Det gir et varmere uttrykk og bringer naturelementet inn på badet. Samtidig har produsentene blitt helt rå på å imitere både tre og marmor. De imiterte materialene er så godt gjengitt at det er umulig å se forskjellen. Fliser med fiskebensmønster er fortsatt moderne, det samme er de store flisene. Velg gjerne fliser i størrelsen 120 x 120 cm, tipser innkjøpsleder Tommy Ivesdal hos Modena Fliser.

Foruten mørkere gulv og vegger, bringer vi nå også mer farger inn på baderommet. Ifølge Ivesdal blir kundene stadig mer vågale når de velger nyanser. Både blått, grønt og terrakotta er moderne og går igjen på interiørartikler, armaturer, vegger og gulv.

Samtidig blir leverandørene stadig mer kreative og leverer kraner i alle mulige farger, samt dusjarmaturer med lampeform. Kombinert med grønne planter, noen sittemøbler og innebygde høyttalere, skaper du deg raskt en egen oase på badet, som du slett ikke trenger å forlate så raskt.

Nå skal det være farger på badet.

Det nye oppholdsrommet

I tillegg skal badene nå være større enn tidligere.

– Vi tilbringer stadig mer tid på badet og mange ønsker seg en hyggelig sitteplass her, sier Rikke Skytte. Har du muligheten til å utvide badet med noen ekstra kvadratmeter, kan flere bruke rommet samtidig. Du får plass til en bredere benk med to servanter, samt en større dusj med to armaturer. 

 Del gjerne badeværelset inn i en våt og en tørr sone. Det gjør du ved å plassere toalett og vask et stykke unna badekar og dusj.