Bli med Usbl på en av verdens vakreste togreiser - fra Geneve til Tirano!

Frister det med togtur gjennom hjertet av Alpene, se Matterhorn og andre spisse tinder på nært hold?

 
 

Start med å tilbringe noen dager i den vakre alpelandsbyen Zermatt. I tillegg til god mat og hyggelige omgivelser går turen blant annet opp på utkikkspunktet Gornergrat 3000 m.o.h. før ferden går videre med spektakulære Glacier Express gjennom 91 tunneler og over 291 bruer til alpelandsbyen St. Moritz.

Neste dag går reisen ned til Tirano i Italia gjennom 55 tunneler og 196 bruer med Berninia Expressen som står på UNESCO's verdensarvsliste. Turen fortsetter videre med buss langs nydelige innsjøer til Lugano i Sveits. 

 

Reiserute

Program

Dag 1:

Avreise Gardermoen kl. 11.50 direkte til Genève med Norwegian. Ankomst kl. 14.20. Vel fremme går vi over på toget som frakter oss videre til Zermatt. Koffertene blir sendt direkte fra togstasjonen til hotellet. Felles middag på hotellet. (M)

Dag 2:

Etter frokost tar vi Gornergrat banen opp til toppen av Gornergratfjellet 3089 meter over havet. Dette er Europas høyeste jernbane i friluft og den har gått her siden 1898. Rundt oss kneiser 29 fjell over 4000 meter og på en dag med fint vær har vi flott utsikt til Matterhorn. Mer storslagen utsikt skal man lete lenge etter! Resten av dagen på egenhånd for å utforske den hyggelige, bilfrie alpelandsbyen Zermatt. Felles middag på hyggelig restaurant om kvelden. (F,M)

Dag 3:

I dag skal vi reise med den spektakulære Glacier Express. Toget har "panoramavinduer" som går opp i taket slik at man skal få best mulig utsikt. Toget går gjennom dype daler og over høye fjellpass og regnes for en av verdens vakreste og mest saktegående "express". Vi nyter tre retters lunsj ombord i toget før vi stiger av i den kjente alpelandsbyen St. Moritz. Felles middag om kvelden på hotellet. Også i dag blir koffertene sendt fra toget og rett til hotellet. (F,L,M)

Dag 4:

Etter frokost i St. Moritz reiser vi videre med Bernina Express til Tirano. Denne banen er spesiell fordi den starter i de Sveitsiske Alpene og ender opp blant palmer i den Italienske byen Tirano. På noen deler av banen svinger toget så krapt at man kan se vognene på broen over seg. Spesielt vakkert er det også når vi passerer vakre blå innsjøer, breer, fjelltopper og grønne sletter som speiler seg i vannet. Bernina Express står på UNESCO's verdensarv liste. Vi er fremme i Tirano tidlig ettermiddag. Her kan man vandre i den hyggelige landsbyen, spise lunsj eller sette seg ned å smake litt god lokal vin. Etter noen timer tar vi Bernina Exspress bussen videre på smale veier langs innsjøer og vakker natur ned til sjarmerende Lugano. Vi spiser felles middag på hotellet i Lugano litt senere på kvelden. (F,M)

Dag 5:

Etter frokost blir vi fraktet med buss til flyplassen utenfor Milano. Vi flyr hjem til Gardermoen direkte med Norwegian kl. 14.05 og lander kl. 16.45. (F)

Pris kr 13 490,- per person i delt dobbeltrom som inkluderer: 

  • Fly Oslo – Geneve // Milano - Oslo direkte med Norwegian
  • Alle flyskatter
  • All transport som nevnt i programmet
  • Togtur med de klassiske Glacier Express og Bernina Express mellom Zermatt og St.Moritz og St.Moritz og Tirano
  • Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost
  • Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)
  • Utflukter som nevnt i program
  • Norsk reiseleder med fra Oslo

 

Bli med på turen og bestill din reise i dag!

Tilbudet forutsetter at du er medlem i Usbl.