Da de to søstrene Mette og Gro Schøne ble forespurt om å starte kafé, sa de først nei - fire ganger. For etter å ha tilbakelagt hele 18 år som eiere av Baker Hansen på kjøpesenteret CC i Drammen, visste de nøyaktig hva det innebar å drive et bakeri; det var fine, men tidvis lange og svært travle dager. Da de begge ga seg hos Baker Hansen i 2012, var det derfor helt uten planer om å gjøre det samme igjen.


Tekst: Delbæk tekstbyrå
Foto: Aktiv1 AS
28.12.2015


«Etter tiden vår i Baker Hansen, begynte vi å jobbe innen psykisk helse. Vi hadde jobbet i bakeri siden 1994 og trengte en pause. Men så ble vi forespurt om å overta lokalene etter Hjem til oss, kafeen som lå her først. Så, etter å ha gått noen runder og tenkt oss grundig om, fant vi ut at vi likevel ville prøve å satse på nytt», forteller Gro.

20. august i fjor ble dermed dørene til To Søstre åpnet. Det skulle først og fremst være en kafé, men de ville også tilby noe mer. Visjonen var å skape en møteplass, der kundene kunne kose seg med kaffe og bakervarer, samtidig som de fikk mulighet for å handle gaveartikler, klær og interiør med seg hjem.


Vi kjører et litt annet konsept enn de som drev her før og hva vi selv har gjort tidligere. Vi kaller oss for en lun kafé med det lille ekstra. Gro Schøne

Kvalitetsbevisste

Søstrene Schøne har fra dag én valgt å tenke kvalitet fremfor kvantitet. Produktene de selger skal være litt spesielle, og det er ikke hva som helst som får lov til å komme i butikkhyllene. Nicholas Vahe, C-produktene fra Caroline Heyerdahl, Zoya Satin, Ilse Jacobsen, Santani, Noma og Thorberg er noen av merkevarene de har valgt å ta inn. Ikke minst fører de bakervarer fra Baker Hansen, noe de er ekstra stolte av.

«Vi er nøye på hva vi tar inn av varer, det skal være litt eksklusivt og ikke noe som alle har. At vi har bakervarer fra Baker Hansen er ganske unikt, det jobbet vi lenge for å få», forteller Mette, som henter mye inspirasjon fra blant annet Instagram.

«Jeg bruker Instagram for å nøste opp leverandørene vi vil henvende oss til. Det er stort sett jeg som bruker tid på å finne frem tingene, og så er det Gro som tar kontakt med leverandørene. Og hun gir seg ikke før hun får et ja, altså!» ler Mette.

«Vi bruker også en del tid på å reise rundt til andre med lignende konsepter for å se hvordan de har det. Vi er jo litt nysgjerrige og synes det er spennende å se hva andre gjør», tilføyer Gro.


kaféens åpningstider

  • Hverdager fra 10:00–16:00
  • Torsdager fra 10:00–17:00
  • Lørdager fra 10:00–15:00
  • Åpningstidene vil forlenges noe i desember.


Kafé med julestemning

Mette og Gro er allerede godt i gang med juleforberedelsene, og har store planer om å videreføre fjorårets suksess med sammensatte gavepakninger.

«Gavene pakkes pent inn i cellofan eller lekkert papir, og er både fine å gi og koselig å få. Vi har alt fra olje og krydder, til et komplett juleantrekk. Vi tar også imot bestillinger på alt av julekaker og brød», sier Mette, og understreker at de bevisst velger ikke å ta inn for mange julevarer.

«Vi velger heller å kjøpe inn litt færre ting fra mindre aktører enn veldig mye fra de store. Vi liker å støtte de små, og gjerne de som er lokale», sier hun.

Viktig for nærmiljøet

At det kan være utfordrende å drive en liten kafé i et lite sentrum, er de to søstrene skjønt enige om. For til tross for at Lierbyen har flere dagligvarebutikker, apotek og småbutikker, savner både Mette og Gro et mer yrende folkeliv. Selv er de glad i at det skjer ting, og nå er de inne på tanken om å ha jazzkafé en gang i måneden.

«For ikke så lenge siden var det en kunde av oss som lurte på om han ikke kunne komme og spille litt jazz her, og det vurderer vi sterkt. Da vil vi i så fall også få mulighet for å servere øl og vin», sier Mette.

«Vi har mange kunder fra både Drammen og Eikerbygdene, men vi vil gjerne oppfordre flere liunger til å bruke oss også. Vi må alle bli flinkere til å bruke nærområdet vårt mer og bli mer bevisste på å handle hos hverandre», tilføyer Gro.

Mette er enig og påpeker samtidig den store fordelen ved gratis parkering rett utenfor døren.

«Om vi skal klare å holde Lierbyen levende, så må vi støtte og ta vare på hverandre. Vi er jo her for at du skal få et bedre sted å være!» smiler hun.

Besøk To Søstre på Facebook.