Fine flater kan gi bedre salg

Planlegger du å selge boligen din, men lurer på om og hvor mye du bør male og fikse først? Sjekk hva eksperten mener du bør prioritere.

Christel Bekkelund
Foto: Istock & EiendomsMegler 1 | Tekst: Usbl & Christel Bekkelund

Hvilke farger gjør leiligheten mer fristende for andre ved salg?

– Hvis du skal pusse opp i forbindelse med salg, bør du velge lyse farger. Flatene må ikke nødvendigvis være hvite, det finnes et bredt spekter med farger i lyse, duse nyanser å velge mellom. Grunnen til at megleren gjerne anbefaler lyse flater er fordi det ofte gjør seg bedre på bilder, og da kan de nye eierne av din bolig selv velge hvilke nyanser de ønsker senere. Men hver bolig er unik og farger må velges deretter. Noen boliger vil kunne kle gjennomgående mørke farger. Det er også fint å male noen kontrastvegger for å bryte opp. Farger som gjør seg godt på bildene i salgsannonsene er gjerne mørkeblå, grå og dyp grønne nyanser. Kalkmaling er lekkert og trendy!

I en salgsprosess styles boligen slik at den blir klar for markeds­ føring, og med lyse flater kan vi sprite opp boligen med masse spennende interiør. Min anbefaling er at du som selger kontakter en megler før du går i gang med oppussingen. Da kan megleren ta en gjennomgang av boligen og gi tips og råd om hvilke farger dere bør velge.

Fine flater kan gi bedre salg

Hvor mye skal jeg legge i oppussingen før jeg selger?

– Dette vil variere fra bolig til bolig, men mitt første råd er å gjøre ferdig prosjektene du allerede har startet på. I mange tilfeller er det ofte bare den siste finpussen som gjenstår, og det lønner seg å avslutte denne. Store, kostbare prosjekter som renovering av bad og kjøkken lønner det seg ikke alltid å gå i gang med. Ellers kan du vurdere å bytte gulv, spesielt om alle rommene har forskjellige gulvtyper. Et gjennom gående gulv vil skape helhet, her snakker jeg da om gang, soverom, stue og kjøkken. Ofte kan det også være lurt å sparkle over hull og male over slitte vegger, dørkarmer samt trapp med gelender. Megleren kan gi deg tips til hva slags oppussing du bør prioritere før salgsprosessen hvis du er usikker.

Hvor mye betyr førsteinntrykket på visning?

– En boligkjøper er i snitt på visning i ca. 15 minutter, og da er det gjerne overflatene som blir mest lagt merke til. Derfor bør du gjøre ferdig listingen dersom dette gjenstår og male over slitne flater. Har du en gjennomgående god standard i boligen, bortsett fra ett rom som ikke er blitt oppgradert, bør du pusse opp dette først slik at boligen får et helhetlig uttrykk. Gjennom en salgsprosess er det som regel mest fokus på kjøkken, stue/kjellerstue, bad og soverom. I disse rommene er det som tidligere nevnt viktig å tenke på fine flater, det vil si gulv og vegger. Det er utrolig hvor mye bare litt maling gjør med en bolig.

 

Har du et spørsmål til eiendomsmeglerne våre? Send en e-post til usbl@eiendomsmegler1.no