Jul i Nordbygrenda

Da Charlotte og familien trengte mer plass, lot de seg friste av det splitter nye og topp moderne Usbl-rekkehuset med egen etasje til overnattingsgjester.

Tekst: Camilla Harbu Bielecki Foto: Anne Bråtveit Styling: Maria Hove Vestre

De mørkebrune rekkehusene ligger som perler på en snor langs de små stikkveiene i Nordbygrenda på Fjellhamar i Lørenskog. Fargerike plastleker foran hver inngangsdør avslører at dette er et barnevennlig borettslag. Det er også et nabolag der alle smiler og hilser på alle, det merker vi på vår vei bort til rekkehuset der Charlotte Kessels (31) og Jørgen Sagen Paulsen (38) bor med sønnene Noah (5) og Max (2). Gjennom de store vinduene ut mot gaten kan vi skimte et vakkert juletre, og duften av hjemmebakte kanelboller møter oss når døren åpnes. – Velkommen inn! smiler Charlotte.

Ønsket mer plass

Charlotte er opprinnelig fra Nederland og flyttet til Norge for ti år siden. Det gikk ikke lang tid før hun møtte sin kjære Jørgen, og etter hvert kjøpte de sin første Usbl-bolig; en splitter ny leilighet på 85 kvm på Etterstad i Oslo. Da paret etter hvert ønsket seg mer plass til overnattingsgjester, falt valget på nok en helt ny bolig. Det 133 kvm store rekkehuset i Nordbygrenda sto ferdig sommeren 2016. Fordelt på fire etasjer har familien til sammen fire uteplasser, to bad og egen etasje til overnattingsgjester.

Se alle de splitter nye boligene du har forkjøpsrett på som Usbl-medlem!
 
Til venstre: Bordet er vakkert dekket til julelunsj med kopper og fat fra Eva Solo, girlander i gull fra Ferm LIving, og keramikkskål fra Broste Copenhagen. Grønne grener pynter opp og gir stemning.
Til høyre: Charlotte, Jørgen og sønnene Max (2) og Noah (5) tar en lekepause i den lune stuen. Gardiner fra Linum, bord fra Søstrene Grene, tekanne og vase fra Edge Skagerak, og brett med lys og juletre fra The Oakmen.
 

Privat i "gullrekka"

– Vi tittet på Nordbygrenda helt i starten av prosjektet, før boligene var påbegynt. Prospektet så veldig fristende ut, og året etter bestemte vi oss for at her vil vi bo. Vi var heldige som kunne kjøpe et av rekkehusene i «gullrekka», som vi kaller det. Huset har masse plass og ligger i den ytterste rekken, med nydelig utsikt mot en liten skog og et flott friområde der barna kan leke. Beliggenheten gir oss følelsen av å bo mer privat, selv om rekkehusene jo står tett i tett. Den korte avstanden inn til Oslo sentrum gjør at vi fortsatt føler vi bor i storbyen, påpeker Charlotte.

Personlig stil med tilvalg

Som så mange andre som kjøper nybygg, ønsket også Jørgen og Charlotte å slippe oppussing og modernisering. Likevel gjorde de flere tilvalg før de flyttet inn. Blant annet ønsket de et annet kjøkken enn det som var standard i boligen, de byttet baderomsvegger, dører og trapp. Gulvet ble oppgradert fra trestavs parkett til enstavs. 
– Jeg var gravid da vi kjøpte huset, og verken Jørgen eller jeg er spesielt handy, så for oss var det genialt å kunne flytte rett inn. Vi liker å bo i helt nye, freshe boliger, der ingen har brukt kjøkken og bad før oss. Det er deilig å vite at vi ikke må pusse opp på en god stund, ler Charlotte og legger til at det var flott med så mange tilvalgsmuligheter. Prismessig var det også overkommerlig. 
– Det er jo alltid noen utfordringer med nye boliger, for eksempel er det vanlig med setningsskader og små sprekker. Usbl har fulgt opp veldig bra og fikset dette med en gang. Det eneste vi savner er en utebod, men den må vi nok sette opp selv, sier Jørgen.

Gi barna et fortrinn på boligmarkedet – gi bort et gavemedlemskap i Usbl!

Jul i Nordbygrenda

Til venstre: Pakk inn gavene i gråpapir og dekorer med hyssing, grønne grener og julepynt i tre. Gavepapir fra Bolina og Granit, kuler fra House Doctor, og kongler fra Skagerak.
Til høyre: Nabokatten Mille er på førjulsvisitt. Gulvteppet har Charlotte kjøpt på Ellos.Spisebord, stoler og benk fra Skeidar. Duk og servietter fra Georg Jensen Danmark, pute fra H&M home. På veggen henger papirstjerner fra House Doctor og messingstjerne fra Ferm Living, Konstabel. Veggen er malt i Minty Breeze, Jotun.