Lag stilig bordpynt av frukt og grønt

Spiselig bordpynt er både miljøvennlig og dekorativt! Slik lager du superfine vaser av kålhoder og ananas. 

Ved Camilla Harbu Bielecki Foto Silje Elida Sundhordvik Styling RubyElise

DIY står for "Do it yourself" ( gjør det selv) og er virkelig i vinden for tiden. Gjør måltidet til en stor opplevelse både for munn og øyne og dekk et frodig bord inspirert av naturens grønne vekster og blomster i sesongens farger. 

Vi vil se kjøkkenet ditt! Har du Usbl's koseligste kjøkken?

– Ha fokus på gjenbruk og hvordan du kan spare miljøet også når du dekker bord og kjøper inn dekorasjoner. Komposterbare (og spiselige) borddekorasjoner er både trendy og overraskende, anbefaler blomsterdekoratør Ida Elise Andersen. Sammen med Jane Ruby Jensen og Pia Grøngaard, driver hun blomsterverkstedet RubyElise i Sandefjord sentrum. 

Glad i sjømat? Prøv denne herlige oppskriften!


Slik lager du RubyElises blomstrende kålhode

DU TRENGER:

  • Kålhode
  • Skarp kniv
  • Oasisblokk
  • Sitron
  • Snittblomster etter eget ønske.

SLIK GJØR DU DET:

  • Start med å skjære til bunnen av kålhodet med en skarp kniv, slik at hodet blir liggende stødig på bordet.
  •  Lag et snitt rundt toppen av kålhodet og skjær av.
  • Hul ut kålhodet, men bevar en bred kant slik at du ser den flotte strukturen av kålbladene.
  • Legg en tilpasset oasisbit i bløt og form til.
  • Skjær blomstene i passende lengder og stikk inn i oasisen. Sørg for at hele oasis-biten er dekket av blomster eller grønt.
  • Sett inn snittflaten på kålhodet med litt sitron for å unngå at kålen blir brun.

Se flere av RubyElises knallgode borddekkingstips og få masse inspirasjon i nyeste utgave av Usbl-magasinet nr. 3-17.

Tips!

Du kan også bruke samme fremgangsmåte og lage vaser av ananaser. Siden ananasen har et naturlig høyt syreinnhold, er det fint for blomstene å slippe direkte kontakt med fruktkjøttet. Gjør derfor plass til et lite glass, eller kle innsiden av ananasen med en brødpose.