Slik får ditt borettslag og sameie lavere strømregning

Se hvordan Thoresensgate borettslag i Horten sparer opptil 15 000 kr i året på strøm.

Tekst: Camilla Harbu Bielecki – Foto: Thoresensgate brl, CF-Wesenberg

 
 
Lenge siden sist ditt borettslaget eller sameie sjekket strømpriser? Strøm er kanskje ikke det heteste temaet på høstens styremøte, men akkurat som det lønner seg å være en bevisst forbruker privat, kan det være mye penger å spare på å velge riktig strømleverandør til ditt borettslaget eller sameie. 

Ikke fortvil om dere ikke har hatt tid til å sette dere inn de ulike tilbudene på strømmarkedet. Usbl har allerede gjort mye av jobben, og tilbyr et svært godt strømprodukt til borettslag og sameier. Usbl strøm leveres av Polar Kraft AS og sikrer borettslag og sameier lav og stabil strømpris gjennom hele året. I tillegg får borettslag og sameie tilbake to prosent som storkundebonus på forbruket sitt.


– Vi hadde hatt samme strømleverandør bestandig og tenkte ikke på å sjekke strømpriser før Usbl tok kontakt med oss og presenterte sitt produkt, Usbl strøm. Da satte vi i styret oss ned, fikk en oversikt over månedlige strømutgifter og gjorde en grundig sammenligning av prisene. Ved å bytte til Usbl strøm vil vi spare mellom 10 000 kr til 15 000 kr i året, forteller Tom Christian Warhuus. Han er styreleder i Thoresensgate borettslag i Horten, og har også byttet til Usbl strøm privat

Kommer beboerne til gode
– Borettslaget har nå skrevet kontrakt med Usbl strøm, og vi har bundet oss til disse prisene ut 2018. Den summen vi sparer kommer så klart beboerne til gode. De ekstra pengene skal inn i felleskostnadene og brukes til vedlikeholdsprosjekter, samt andre oppgraderinger som gjør det hyggelig for beboerne her, forteller Warhuus. Thoresensgate borettslag er fra 1960-tallet og har i alt 36 boenheter. Ifølge styreleder Warhuus er varmepumper den største strømkilden. Tidligere brukte borettslaget fyringsolje, og sentralfyren står fortsatt klar som back-up hvis det plutselig skulle bli usedvanlig kaldt.

Ved å bytte til Usbl strøm vil vi spare mellom 10 000 kr til 15 000 kr i året. Styreleder Tom Christian Warhuus

– Alle beboerne hos oss har fått tilbud om å gå over til Usbl strøm privat. Det er viktig at Usbl strøm tar kontakt med jevne mellomrom. Muligheter for oppfølging og tilbakemelding, og ikke minst gunstige pristilbud, er avgjørende for oss, påpeker styrelederen.

Enkelt å bytte
Ønsker dere også å bytte strømleverandør? Usbl strøm gjør dette gratis for ditt borettslag eller sameie. Registrer dere på nettet, skriv under på kontrakt tilsendt på mail og send denne tilbake.

– Det er overraskende enkelt å bytte strømleverandør, og strømmen leser du av på vanlig måte, tipser styreleder Tom Christian Warhuus. Han tilføyer at styret nå skal se på andre måter borettslaget kan spare strøm – og penger – på fremover.

– Vi har et gammelt borettslag og det koster litt å oppgradere bygget, men vi skal sjekke ut mer fremtidsrettede sparetiltak. Blant annet kan vi spare på strømmen ved å bytte lyskilder, sier Warhuus.

Tips!
Bytte til Usbl strøm? Det tar vanligvis seks virkedager fra du bestiller til den nye strømleverandøren er på plass! Strømmen leser du av på vanlig vis.

Usbl strøm er levert av Polar Kraft AS og er en delvis forvaltet strømavtale. Det innebærer at noe av strømmen er kjøpt inn i lavprisperioder, for så å komme både medlemmer og boligselskaper til gode når prisene stiger.

Kraftinor er en solid, nasjonal strømleverandør fra Nord-Norge, og de ble valgt som vår samarbeidspartner på strøm fra og med 2017. De har vist seg som en en solid lavprisaktør i norge og har synliggjort merverdi til våre medlemmer og kunder ved gode priser, fleksibel og enkel bestilling, samt introdusere medlems- og storkundebonus på strøm.