9 trinn til sommerklar bil! 

En ren bil er ikke bare viktig for sommerens kjøreturer, det forhindrer også rust og kan øke bilens annenhåndsverdi. Bruk din nye medlemsfordel hos BilXtra og få en plettfri bil!

Tekst: Julia Krohn Foto iStock

Det behøver ikke å koste skjorta å få ferieklar bil. Vi har bedt produktsjef i BilXtra, Terje Fredriksen, om tips til en ren og pen bil i sommer.

  • Møkkete bil? Avfetting er viktig etter en lang vinter og vår med mye søle, fukt og salting av veiene. Start vaskejobben med å påføre en petroleumsbasert avfetting. Fettavløseren Prickbort (85 kr) skal legges på tørr bil for aller best effekt.
  • Har du høytrykksspyler? Invester i en skumkanon (649 kr)! Bland spesialsåpe i beholderen og påfør skummet på bilen etter at avfettingen har virket i noen minutter. Dette forlenger avfettingens virketid slik at møkka virkelig løftes ut fra lakken og kan skylles bort.
  • Nå står du kanskje igjen med en bil med små brune prikker i lakken. Dette er rust i form av små metallpartikler fra luften. Disse fjernes ved å spraye over med en metallpartikkelfjerner etter at bilen har drypptørket. La produktet virke i noen minutter. Prøv Selaclean Iron X-it, (199 kr).

 

Alle Usbl-medlemmer får 10 % rabatt på ordinære varer og 5 % bonus på alle kjøp hos BilXtra. I tillegg vil Usbl-medlemmer få tilgang til eksklusive tilbud hver måned

 

 

 

  • Etter avfettingen er bilen klar for en såkalt berøringsvask. Bruk en vaskehanske i mikrofiber, for eksempel Carwise mikrofiber vaskehanske (129 kr) som tiltrekker seg støv og skitt samtidig som den myke kluten beskytter overflaten.
  • Bruk en god såpe, Autoglym Foamwash (299 kr) når du går over med mikrofiberhansken. Bland såpe og vann i en bøtte, start fra toppen og jobb deg nedover bilen. Spyl av alle såperester.
  • Å polere bilen bør gjøres minimum én gang i året. Da fjerner du små riper og du henter frem glansen i lakken igjen. For raskest og best mulig resultat, anbefaler eksperten en poleringsmaskin, prøv for ekempel Carwise poleringsmaskin (899 kr).

 


 Er du ikke Usbl-medlem? Meld deg inn nå og få tilgang til supre medlemsfordeler, her er det penger å spare!

 

  • Legg fire små «erter» med Rupes gul polish (179 kr) på poleringsputen og fordel over et område ca. seks ganger så stort som puten. Poler til polishen er gjennomsiktig, og tørk av med en ren mikrofiberklut med en gang.
  • Bilen må rengjøres innvendig også, påpeker bileksperten. Støvsug seter og matter. En god interiørvask, som AutoGlym Interiørshampoo (149 kr) sprayes lett over dashbord og dørsider og tørkes av med en tørr og ren mikrofiberklut.
  • Voks beskytter lakken og er det siste du legger på bilen, etter du har polert den. La voksen virke i 15 minutter og tørk av med en myk mikrofiberklut. Prøv Swissvax Shield (649 kr). 

God sommer!