Blåskjell i kremet karrisaus

Prøv matblogger Helle Øder Valebrokks deilige oppskrift med blåskjell. Dette er skikkelig fastfood – supergodt, kjapt og rimelig! 

Tekst: Camilla Harbu Bielecki Foto: Helle Øder Valebrokk/Helles Kitchen

Denne retten tar kort tid å lage, så det lønner seg å ha alle ingrediensene klare før du begynner å koke blåskjellene. Oppskriften kan brukes som forrett til fire personer eller som hovedrett til to personer. 

Har du Usbl's koseligste kjøkken? Delta i vår spennende konkurranse og vinn supre premier

DU TRENGER:

  • 1 nett blåskjell
  • 2 stilker stangselleri, skåret i små terninger
  • 3 fedd fersk hvitløk, finhakket
  • 1 liten kartong kremfløte
  • 1 glass tørr hvitvin
  • 2 store sjalottløk, finhakket
  • frisk bladpersille
  • salt og pepper
  • 2–3 ts medium sterkt karripulver
  • god olivenolje
  • sitron
  • små poteter eller fersk bagett til servering 

Alt du trenger til sommerens borddekking

Glad i skalldyr? Flere velsmakende sommeroppskrifter finner du i nyeste utgave av Usbl-magasinet! 

SLIK GJØR DU DET:

  • Nettet med blåskjell lempes over i en bolle og settes i kjøleskapet så fort som mulig. Blåskjell er levende, og de må ikke kveles i posen. Sjekk alle blåskjellene ved å helle dem over i en bolle med kaldt vann, de som ikke lukker seg, eller er ødelagte, kaster du. Ta bort «skjegg».
  • Varm en gryte og tilsett 1 ss nøytral olje.
  • Stek løken til den er lettere gjennomsiktig.
  • Tilsett halvparten av sellerien og hell over vin. La dette dampe litt før du legger skjellene oppi. Sett på lokk.
  • Løft av lokket etter fem minutter og hell over fløte, hvitløk, karri og resten av sellerien. Rør forsiktig, sett på lokket og senk temperaturen til medium. Etter et par minutter, når skjellene har åpnet seg, er retten ferdig.
  • Smak til med salt, pepper og en skvis sitronsaft.
  • Dryss over hakket persille, og server sammen med fersk bagett, eller små poteter som du først har kokt og så pannestekt i olje.


Helle Øder Valebrokk driver bloggen Helles Kitchen.
Helle Øder Valebrokk driver matbloggen Helles Kitchen. Helle elsker å reise, og henter gjerne inspirasjon fra turene sine når hun komponerer nye, spennende oppskrifter. Sjømat og skalldyr er hennes favorittmat om sommeren.