Smart oppussing på budsjett

Birgitte har spart mye penger på oppussing i løpet av årene. Trikset er flittig bruk av Usbl’s medlemsfordeler.

Tekst Camilla Harbu Bielecki Foto Anne-Elisabeth Næss

Det har gått med noen spann med maling i Usbl-leiligheten på Bøler i Oslo. Og flere spann skal det bli. For Birgitte Andresen (43) har nylig solgt denne og kjøpt en større leilighet i et annet Usbl-borettslag i samme område. Sammen med barna Kasper (10) og Ludvig (7) gleder hun seg til mer plass, ikke minst til at gutta får hvert sitt soverom.

Er du ikke Usbl-medlem? Meld deg inn nå!

Før hun skal i gang med et nytt prosjekt, undersøker Birgitte priser og tilbud ulike steder.

– Det er helt gull med medlemsdager når jeg skal pusse opp. Det kommer til å gå med mye sparkel, maling og annet utstyr fremover. Tidligere har jeg spart en del penger på å benytte meg av Usbl’s medlemstilbud, forteller Birgitte, som jobber som Art Director i et reklamebyrå. 


Hun er handy og er ikke redd for å ta i et tak, enten det er snakk om å helsparkle og male vegger, eller legge gulv.

Birgitte har pusset opp soverommet selv. Veggen er malt i fargen Relaxed Green fra Flügger farve.
Birgitte har pusset opp soverommet selv. Veggen er malt i fargen Relaxed Green fra Flügger farve.

– Denne leiligheten var et dødsbo og jeg måtte pusse opp alt da jeg kjøpte den i 2012. Jeg følte meg litt gal som valgte rødt korkgulv på kjøkkenet, men jeg har vært veldig fornøyd med det. Jeg liker innslag av sterke farger. Nå gleder jeg meg til å planlegge og innrede den nye leiligheten. Jeg ønsker meg blant annet dusrosa vegger på soverommet og har funnet et par superfine nyanser fra Flügger farve. Jeg må også pusse opp badet og der er det ikke like lett å bestemme seg for stil. Det er jo så mye lekkert å velge blant, ler Birgitte. 


Nå har hun meldt inn sønnene sine i Usbl, slik at også de skal ha en fordel når de blir voksne og skal kjøpe bolig.

– Jeg skjønner at noen synes det er urettferdig med forkjøpsrett og ansiennitet, særlig hvis de ikke selv er medlem. Men for meg har det vært veldig lurt, og jeg håper både Kasper og Ludvig kan dra nytte av det samme når de blir voksne.

– Her i Oslo er jo boligmarkedet helt vilt! Hvis du skal få kjøpt en leilighet må du nesten ha vært medlem i et boligbyggelag fra du er liten. Jeg håper selvfølgelig begge gutta blir boende i Oslo når de etter hvert flytter hjemmefra, eller at de ønsker seg tilbake til Bøler i voksen alder. Vi stortrives her, alle tre. Bøler er som en liten by i byen, smiler Birgitte.

Det er helt gull med medlemsdager når jeg skal pusse opp! Birgitte, Usbl-medlem.