Hopp til hovedinnhold
Bli medlem

10 på topp - blomster til uteplassen

Blomster til uteplassen er ikke bare fint for oss mennesker, men også for bier, humler og miljøet. Slik lykkes du med blomster på balkongen eller verandaen.

Gjør det fint med blomster til uteplassen. Du kan lage din egen fargerike oase om du har en liten balkong eller veranda, på terassen og i små og store hager.

Valg av blomster til balkongen og uteplassen

Noen kjøper ferdige planter. Andre sår sine egne, noe som er enda mer spennende når du ser at det du har sådd, spirer og gror.

Her er gode tips til hvordan du kan så frø i balkongkassene og hvilke planter og blomster du bør gå for. Smak og behag er selvfølgelig viktig. Samtidig kan noen blomster være enklere å få til enn andre. I tillegg har bier og humler sine favoritter blant vårblomster og sommerblomster. 

Behold blomstene hele sommeren

For både deg, bier og humler kan det være lurt å ha flere typer blomster og planter slik at du beholder en fin uteplass til langt utover høsten. 

Noen sommerblomster som visner kan klippes helt ned, gis massevis av næring og vann og så komme de kanskje tilbake igjen med ny blomstring før vinteren kommer.

Her får du en 10 på topp-liste med blomster til uteplassen som selv deg uten grønne fingre godt kan få til.