Slik får du lavere strømregning

Bytt strømleverandør, skru ned termostater og dra ut kontakter, og se så mye du penger du kan spare!

Ved: Redaksjonen Foto: iStock

Selv om strømpriser kan være et kjedelig samtaletema, er det ikke så dumt å være en bevisst forbruker. Hvor flink er du til å slå av elektriske apparater du ikke bruker, eller til å skru ned varmen når du ikke er hjemme? 

 – De største strømslukerne i boligen er komfyr, oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel, elektrisk oppvarming og vannoppvarming. Men det er flere måter å få ned strømregningene på, og heldigvis er det relativt enkelt å gjøre en ekstra innsats. Dra ut stikkontakter, reduser belysning og skru ned termostater, råder Morten Stormo i Polar Kraft AS. 

Er du ikke Usbl-medlem? Meld deg inn nå og se alle våre supre medlemsfordeler!

Bytt strømleverandør

Det er også penger å spare på å bytte strømleverandør. Ikke fortvil om du ikke har oversikt over strømpriser og leverandører, Usbl har allerede gjort mye av jobben for deg og tilbyr et svært godt strømprodukt til deg som er medlem. 

Les mer og bestill Usbl strøm her

– Det er flere grunner til å velge Usbl strøm. Strømavtalen er fremforhandlet av Usbl på vegne av medlemmene og er derfor svært gunstig priset. I tillegg gir strømavtalen deg to prosent medlemsbonus av strømforbruket, forteller Morten Stormo, prosjektleder i Polar Kraft AS. 

Vil du få ned strømkostnadene, kan du tette og etterisolere vegger, utbedre vinduer og ha strømstyring. Morten Stormo, Polar Kraft AS
Strøm til hytta

Du kan også bestille Usbl strøm til hytta, til samme pris som hjemme.   

– Nettleie vil imidlertid utgjøre en større del av kostnaden på hytta. Det er fordi fastbeløpet på nettleien ikke er avhengig av hvor mange kilowattimer du forbruker, sier Morten Stormo. 

Han legger til at det er lurt å lese av strømmen hver gang du er i fritidsboligen, hvis du ikke har automatisk strømmåler.

Redd for brann?

Å trekke ut kontaktene til elektriske apparater er lurt med tanke på brannfare, spesielt når du ikke er hjemme. 

– Alle apparater som ikke  være koblet til stikkontakt, bør tas ut, fordi lynnedslag kan skape brann. Vær ekstra nøye med dette dersom du har et eldre sikringsskap. På nye målere er det montert overspenningsvern som ivaretar sikkerheten, forteller eksperten.


Visste du at...

Usbl strøm også tilbys til ditt borettslag eller sameie? Alle våre forvaltede borettslag og sameier kan sikre seg en konkurransedyktig pris hele året gjennom vår avtale med Polar Kraft AS. Det sikrer ditt borettslag eller sameie en lav og stabil strømpris gjennom hele året. I tillegg får ditt borettslag og sameie tilbake to prosent som storkundebonus på forbruket sitt.

Usbl strøm er levert av Polar Kraft AS og er en delvis forvaltet strømavtale. Det innebærer at noe av strømmen er kjøpt inn i lavprisperioder, for så å komme både medlemmer, borettslag og sameier til gode når prisene stiger.