Få fargene inn på kjøkkenet

Inn med mørk innredning og farger på veggene. Her er de siste trendene på kjøkkenfronten, perfekt for deg som skal pusse opp kjøkkenet!

Tekst: Marta Holstein-Beck Foto: Norema/Power

 

 Drømmer du om nytt kjøkken og går med tanker om å pusse opp? Skap en god atmosfære på kjøkkenet med innredning i nye farger, spennende strukturer og overflater.

– Vi ser at mange tar bort overskapene, tapetserer veggene og setter inn mer lys på kjøkkenet. Tapet eller maling på veggene gjør det ikke bare lunere, det er også et rimeligere og godt alternativ til fliser. Flere bruker i stedet mer penger på lyssetting, med lyskilder i både skap og skuffer, forteller Thomas Marthinsen. Han er salgssjef i Power og har blant annet ansvaret for kjedens salg av Norema-kjøkken.

Er du ikke Usbl-medlem? Meld deg inn nå og se alle de flotte medlemsfordelene du får tilgang til!

Mørke farger

En av årets største trender er farger, også på kjøkkenet. Hvorfor ikke overraske deg selv og prøve noe nytt neste gang du skal pusse opp?

– Selv om hvite kjøkken fortsatt selger godt, ser vi at flere og flere går over til grått og svart når de velger innredning, sier Marthinsen.

I tillegg er det blitt mer vanlig å kombinere ulike farger, strukturer og overflater, for eksempel en kombinasjon av skap med trestruktur og malt overflate. 

– Høyglans er fortsatt populært, men nå gjerne sammen med skapfronter i tre, forklarer salgssjefen. 

Hvit kjøkkeninnredning? Skap varme ved hjelp av malte vegger.

Luftig uten overskap 

Stadig flere innreder kjøkkenet uten overskap, dette gir et luftigere og mer minimalistisk uttrykk. Samtidig blir det bedre plass til å jobbe på kjøkkenbenken. Benkeplater i laminat er et trygt valg, men både stein og kompaktlaminat begynner for alvor å gjøre sitt inntog.

– Kompaktlaminaten blir gjerne valgt for sin tykkelse, som kan være helt ned i 1,5 cm. På grunn av produksjonsmåten er den i tillegg mer slitesterk enn en vanlig laminatplate. Ønsker du et mer eksklusivt preg, er det fint å velge stein eller kompositt, tipser Marthinsen.

Frittstående hvitevarer

Skal du pusse opp kjøkkenet i år, må du også sjekke ut platetopp med integrert vifte, et smart alternativ til den store ventilatoren som henger på veggen. En annen trend nå er mer bruk av frittstående hvitevarer. 

– Disse blir mer og mer tilpasset kjøkkenet. Kjøleskapet kan du nå få i samme dybde som benkeskapene, og med helt rett dør. Slik passer det bedre inn i resten av innredningen, forklarer salgssjefen. 


Spar penger - bruk medlemsfordelene dine

Norema og Power = sant

Power selger kjøkkenmodeller fra Norema, og tilbyr dem 40 % rimeligere enn andre kjøkkenforhandlere, da kjøkkenet kommer flatpakket. Du kan montere kjøkkenet selv eller bruke en av Powers samarbeidspartner.

Power:

5 % bonus på alle varer i utvalgte butikker (tidligere Expert).

Tilbords:

10 % rabatt på ordinære varer og 5 % bonus på alle varer. Gjelder i alle butikker.