Hopp til hovedinnhold

SpareBank 1 Sør-Norge og boligbygglaget Usbl går sammen for å realisere boligdrømmer

Etter en vår med effektive forhandlinger, inngår Usbl og SpareBank 1 Sør-Norge et nytt samarbeid. Målet er å hjelpe sine medlemmer og å oppnå boligdrømmen.

Foto: Steven Amdal. F.v. Ola Amundsen, Lasse Olsen, Frode Bovim, Kamilla Vedeler, Morten Olafsen og Sander Schanke

Et strategisk samarbeid for fremtiden

Partnerskapet innebærer at SpareBank 1 Sør-Norge skal levere produkter og tjenester som fordeler til Usbls medlemmer, innenfor bank- og megling. I tillegg er dette et strategisk partnerskap hvor partene sammen skal utforske og utvikle fremtidens bo- og boligkonsepter. Målet er å tilby løsninger som bidrar til en mer bærekraftig boligsektor, samt attraktive lokalsamfunn.
– Dialogen med Usbl har vært effektiv og bærer helt tydelig preg av at det er to parter som har sterk tillit til hverandre, sier konserndirektør Privat Banking i SpareBank 1 Sør-Norge, Lasse Olsen, som har hatt med kollega Kamilla Vedeler og Ola Amundsen, som er daglig leder i EiendomsMegler 1 Sørøst-Norge.

En historisk aktør i lokalsamfunnet

Usbl har en lang historie som strekker seg helt tilbake til 1948, og har gjennom årene vært en viktig aktør i utviklingen av norske boligsamfunn. Med 75.000 boliger til forvaltning og 120.000 medlemmer, er Usbls samfunnsoppdrag å styrke og utvikle lokalmiljøene på en bærekraftig måte.
–  Samarbeidet med SpareBank 1 Sør-Norge gir oss en unik mulighet til å tilby våre medlemmer bedre finansielle løsninger, samtidig som vi jobber for å utvikle boligkonsepter som kan bidra til økt trivsel og bærekraft i våre lokalsamfunn, sier Frode Bovim, direktør kunde og marked i Usbl.

Enklere å bo og leve

For SpareBank 1 Sør-Norge er dette partnerskapet en perfekt match. De kan stille seg bak Usbls verdier om åpenhet, mot og ansvar, samt visjonen om å gjøre det enklere for folk å bo og leve. Deres felles mål er å tilby et bredt spekter av boligrelaterte tjenester som fremmer trivsel og bærekraft, både for boligkjøpere og -selgere. Usbl ser også positivt  på den nylige fusjonen mellom SpareBank 1 Sørøst-Norge og  SpareBank 1 SR-bank. Den nye store banken; SpareBank 1 Sør-Norge, er nå Norges største sparebank og en betydelig aktør i Sør-Norge med stort ansvar. 

Gode fordeler for medlemmer

Samarbeidet inkluderer blant annet gode lånebetingelser og sterke medlemsfordeler ved valg av EiendomsMegler 1. I tillegg til finansielle fordeler skal SpareBank 1 Sør-Norge og Usbl sammen utvikle innovative bo- og boligmodeller, med fokus på sosialt ansvar og bærekraftige løsninger. Sander Schanke som er Key Account Manager i Usbl, med ansvar for partnerskap, utvikling, produkter og tjenester for Usbls medlemmer, er også positiv til samarbeidet.

Erstatter eksisterende medlemsfordel

Den nye medlemsfordelen blir tilgjengelig og erstatter medlemsfordelen til Dnb fra 15.10.2024. Det vil si at Usbl-medlemmer som i dag benytter seg av et medlemstilbud hos Dnb, selv må ta kontakt med SpareBank 1 Sør-Norge for å få den nye medlemsfordelen.