Nå øker vi satsingen på klima og bærekraft. Derfor kommer deler av fondets årlige midler gå til klimavennlige tiltak, forteller Anders Bårtveit, leder for Bomiljøfondet i Usbl.
– Søk om støtte til et varmepumpeanlegg, til solceller på taket, til en hageparsell for dyrking av egne grønnsaker eller til en takterrasse for felles hygge. Vi har lang tradisjon i å bevilge støtte til alt fra lekeplasser til jubileer. Det fortsetter vi med. Samtidig ser vi svært gjerne søknader som støtter opp om Usbl’s overordnede bærekraftstrategi om klimanøytrale boliger. Vi ønsker å se enda grønnere borettslag i vår portefølje, og vil gjerne hjelpe til på denne reisen, sier han.
Anders Bårtveit, leder for Bomiljøfondet, oppfordrer borettslag og sameier om å søke støtte til grønne tiltak.
Nøkkelen til trivsel
Det betyr at du kan søke støtte til blant annet miljøvennlige energiløsninger, etablering av energi- og vannmålere, delingstjenester og andre sosiale eller klimavennlige tiltak.
Samtidig gir dette langt flere borettslag og sameier mulighet til å gjennomføre prosjekter til det beste for både fellesskapet og miljøet for øvrig.
– Et godt og trygt bomiljø er en viktig nøkkel til trivsel. Vi ønsker å skape en helhetlig bo-opplevelse for alle, uavhengig familie- og livssituasjon. Skal beboere virkelig trives er det mange faktorer som må være på plass. Usbl’s Bomiljøfond ønsker å støtte opp om de gode prosjektene og initiativene som spirer rundt blant våre 65 000 forvaltende enheter, sier Bårtveit.
Et godt bomiljø gjør mye for hverdagen.
Bomiljøfondet skal bidra til styrke fellesskap og trivsel i borettslag og sameier.
Et sted for sosialt fellesskap
Hva som er et godt bomiljø er opp til beboerne å bestemme. Derfor er det stor variasjon i hva borettslag og sameier søker om penger til.
– Alle beboere vil ha en egen definisjon av hva som karakteriserer et godt bomiljø. Men vi mener at fellesnevneren er et sosialt fellesskap. Et sted hvor naboer kommer godt overens og kan dele en kopp kaffe i hagen. Det kjennetegnes av pent opparbeidede fellesarealer som kan spre glede i hverdagen, og hvor vi har gode og grønne løsninger som møter fremtidens utfordringer knyttet til miljø. Fellesområdene må være sikre, slik at foreldre skal føle det er trygt å slippe barna ut, sier Bårtveit.
Alle borettslag og sameier som forvaltes av Usbl kan søke om støtte. Støtte fra Bomiljøfondet deles ut to ganger i året. Søknadsfristene er henholdsvis 1. mai og 1. november hvert år. Har du et forslag til et tiltak ditt borettslag eller sameie kan gjøre for bomiljøet? Ta kontakt med styret hos deg.
– Send inn en gjennomtenkt søknad, så gleder vi oss til å behandle den, sier Bårtveit.
Søk støtte nå
Det er ikke vanskelig å søke om støtte fra Bomiljøfondet. Slik gjør du det:
- Sjekk først om ideene deres kan få støtte fra Bomiljøfondet. Her finner du kriteriene beskrevet,
- Lag en god beskrivelse av ideen/prosjektet
- Sett opp et budsjett for kostnadene ved gjennomføring
Bomiljøfondet
For å motta støtte fra Usbl Bomiljøfond, må borettslaget eller sameiet dekke minst halvparten av kostnadene selv. Det gis ikke støtte til ordinære driftsavtaler eller ordinært vedlikehold. Borettslag og sameier som mottar støtte på 100 000 kroner eller mer, vil være bundet til å bruke Usbl som forretningsfører i fem år etter at midlene er utbetalt. Prosjektene må være gjennomført innen utgangen av året etter at støtten blir bevilget.